Tilføj SMS marketing til din forretning

SMS marketing er ofte en stærkt negligeret marketings-kanal, hvor argumentet ofte står i relation til en spamopfattelse. Men det er synd, for SMS marketing kan være en kanon stærk kanal til at styrke den givne forretnings marketings-mix.

Permission

Du skal – præcis ligesom med e-mail marketing – opsamle en permission på de brugere du ønsker at sende SMS’er til. Indgår mobilnumre endnu ikke i din benyttede tilmeldesesform, så anbefaler vi, at du får det gjort – både på pop-up, lead ads m.fl. Gør tydeligt opmærksom på, at opt-in inkluderer brugerens samtykke om at modtage sms-markedsføring.

Åbningsrate

98% af dine brugere åbner dine SMS’er. Sammenlignet med en gennemsnits-OR på 15-25% for e-mail er der altså tale om en enorm forskel. Du vil også opleve en markant hurtigere effekt. Gennemsnitligt tager det 90 sekunder før brugeren åbner din SMS kontra 90 minutter for e-mail.

Undgå spam-filteret

Ved at benytte dig af SMS marketing skal du aldrig bekymre dig om at ende i spam-filtre. Ved brug af en god SMS Gateway, der sikrer, at dine SMS’er modtages, vil du ramme samtlige brugere på din udsendelse. En stor kontrast til e-mail marketing, hvor chancen for at ende i spam er stor.

Klikraten (CTR)

SMS marketing er også en højdespringer ift. CTR (Click-through ratio). Her ligger SMS på hele 45% i gennemsnit, hvor e-mail til sammenligning har 5-7%. Sammenholdt med ovenstående åbningsrate og 90-sekunders reaktionen kan du i langt højere grad pushe et ”her og nu budskab”, og behøver derfor ikke time din udsendelse på samme måde som med e-mail.

Pris

Prisen for SMS-udsendelser varierer alt efter, hvilken SMS Gateway du benytter dig af, men også hvilket land der er tale om. Prisen vil som udgangspunkt ligge et sted mellem 0,13-0,16 øre kr. pr. sms i Danmark.

Hvad skal du være ekstra opmærksom på?

Der er to helt essentielle ting ved SMS marketing, som du skal være opmærksom på inden du kaster dig ud i denne marketings-kanal.

En SMS må max fylde 160 tegn inkl. opt-out. Det betyder, at din tekst skal være ultraskarp og ikke mindst relevant, hvilket automatisk leder til næste punkt.

Unsubscribe-raten er (ikke overraskende) utrolig høj for SMS marketing. Den høje OR og den nære kommunikationsform er ensbetydende med et større frafald.

Har du brug for hjælp til at gå i krig med SMS marketing hjælper vi dig gerne på vej!

Du kan finde vores andre blogindlæg her

Leave a Reply